Catch!

In Memoriam Lou Gehrig - New York Yankees Hungary Podcast S02EP21

Lou Gehrig Day

2021. június 02. - tm.mike

background_s02ep20_lou_gehrig_v2.jpgLou Gehrig Day a New York Yankees Hungary podcestjében!


Amikor megtudtuk, hogy az MLB Lou Gehrig tiszteletére egy teljes napot szentel június 2-án az idei szezontól kezdődően, akkor tudtuk, hogy az azt megelőző epizódban mi is Lou Gehrig napot tartunk.
Gehrig számomra a jók legjobbika. Mint ember és mint profi játékos. Olyan emberek játékát csodálhattam már meg és rajonghattam értük vakon (ha csak felvételről is), mint Paul O’Neill, Mariano Rivera, Derek Jeter, Jorge Posada, Thurman Munson, Roger Maris, Mickey Mantle. Csak pár név a listáról, ami még nagyon-nagyon hosszú, csak a felsorolás kitudna tenni több oldalt.

A lista élén szerepelne többek között Babe Ruth is. Akinek nagysága vitathatatlan és joggal nevezzük őt a történelem legjobbjának. Azonban, ha visszatekerünk a 20-as és 30-as évekbe akkor rengetegszer találkozunk olyan hivatkozást, hogy “Ruth és Gehrig”. Őket már csak így emlegették. Két hatalmas ikon, egy korszakban, egy ligában, sőt, egy csapatban.

Jóbarátok voltak mégis nagyon különbözőek. Míg Babe a kicsapongó, bordélyházba járó, médiában folyamatosan jelenlévő jelenség volt, addig Lou volt a jófiú. Kerülte a médiafigyelmet. Persze eredményei miatt ez szinte lehetetlen volt, de ennek ellenére nem kereste a felhajtást, ő mindig is eminens volt. Példamutató életet élt. Egy kitűnő ember volt!


Legenda, példakép, EMBER.


Nehéz nekem róla beszélnem, mert ha létezik őszinte és fájdalmas sajnálat, akkor én azt az ő irányába mindenképpen érzem. Nem ezt érdemelte volna, nem érdemelte meg az ALS-t. Nem ilyen rövid életet érdemelt.

Nagyságát jól mutatja, hogy betegsége és fájdalmai ellenére még visszavonulásakor (2 évvel halála előtt) adott beszédében is azt tudta mondani, hogy ő a világ legszerencsésebb embere! Hiszen azt a sportot űzhette, amit imád és mindezt a New York Yankees színeiben.


Amikor a vasárnap este felvett adást vágtam és szerkesztettem, akkor tudtam azt, hogy a Lou Gehrig iránt érzett tiszteletemet és rajongásomat mind-mind bele kell vinnem és meg kell jelenítenem azt valamilyen formában. Nem túlzásba víve, de ízlésesen. Éppen ezért mind a hang verzióban, mind pedig a YouTube verzióban is jelennek meg extrák Lou kapcsán. Érdemes végig hallgatni és nézni.

Rest in Peace Captain!

 

Anchor link a 37. adáshoz

Spotify link a 37. adáshoz

Youtube link a 37. adáshoz

New York Yankees Hungary Podcast S02EP20

background_s02ep20.jpg

A már megszokott heti rovatokat már remélem, be sem kell mutatni. Játszottunk egy négy meccses párharcot Texasban (3-1), aztán a White Sox-ot fogadtuk a Bronxban (3-0) és hát mindkét széria elég jól sikerült. A ChiSox elleni utolsó meccs a felvételünk után fejeződött be, de azóta kiderült, hogy azt is megnyertük, így söpréssel küldtük haza őket a szelek szárnyán a Szeles Városba.

Láthattunk egy no-hittert Corey Klubertől, de ezen kívül is volt egy pár Yankees hírünk, érintettük a farmcsapataink heti mérlegét, valamint az MLB híreit is. Természetesen voltak érdekes statisztikáink és évfordulóink is, valamint a héten csapnak össze Bé és Mike fantasy csapatai, erről is kaptunk egy update-et. 

Heti témánk a baseball íratlan szabályainak a megszegése volt, amiből jó kis beszélgetés alakult ki.

Anchor link a 36. adáshoz

Spotify link a 36. adáshoz

Youtube link a 36. adáshoz

Alább pedig 3 videót láthattok az adásban említett dolgokhoz:

Didi Gregorius grand slam-je az ALDS-ben

Az Orioles elleni 1998-as bunyó

A Red Sox elleni 1976-os bunyó

New York Yankees Hungary Podcast S02EP19

background_s02ep19.jpg

Ugyan ezúttal én nem tudtam részt venni a felvételen, de a srácok azért felvették az epizódot.

Heti Téma az AL East kis áttekintése volt, szóltak néhány szót a csoportunk többi csapatáról, melyiküknek hogy alakult eddig a szezon, milyen formában van épp, kiket lehet kiemelni, stb.

Emellett természetesen a szokásos rovatok sem maradhattak el, beszéltek pár szót a heti mérkőzéseinkről, a hét történései mellett sem haladtak el szó nélkül mind Yankees, mind pedig MLB szempontból, Élet a Farmon szegmensünk során a fiókcsapataink előző hetét vették kicsit górcső alá, a végén pedig a megszokott érdekes statisztikai adatok és évfordulók mellett kis kitekintés is belefért a fantasy baseball világába.

Anchor link a 35. részhez

Spotify link a 35. részhez

Youtube link a 35. részhez

New York Yankees Hungary Podcast S02EP18

background_s02ep18.jpg

Heti mérkőzések:
Detroit Tigers, Houston Astros, Washington Nationals.

Élet a farmon:
Új rovatunkban beszámolunk a Yankees farmcsapatainak heti eredményeiről.

Heti témánk:
Anthony Rizzo és Freddie Freeman múltkori csörtéje megihletett minket, ezért számba vettünk jópár emlékezetes dobó teljesítményt nem dobójátékosoktól.

Heti események, statok, érdekességek és történelmi évfordulók:
Szokásos rovatainkban végig vettük az éppen aktuális eseményeket.

Fantasy baseball:
Az epizód végén Bé és Mike beszámolt legutóbbi hetéről a fantasy ligából.

A rész meghallgatható az alábbi linkeken:
Anchor.fm link a 34. részhez
Spotify link a 34. részhez

 

 

A podcast további epizódjai elérhetőek az alábbi linkeken:
Anchor: https://bit.ly/2ODRKZU
Spotify: https://spoti.fi/3wP1XEf
Apple Podcasts: https://apple.co/3wVorn9
Google Podcasts: https://bit.ly/3g10e8I
YouTube: https://bit.ly/2Qgaqzc
Breaker: https://bit.ly/3g2mgYL
Overcast: https://bit.ly/3wPVMzQ
Pocket Casts: https://bit.ly/3a2xWXP
RadioPublic: https://bit.ly/3sdtUls

Keresd a magyar New York Yankees és baseball tartalmakat az alábbi linkeken:

New York Yankees Hungary
https://www.facebook.com/NewYorkYankeescHungary/

Jenkik Háza Blog
jenkikhaza.blogspot.com

Strikeout Blog
strikeout.blog.hu

Catch! Blog
catch.blog.hu

New York Yankees Hungary Podcast S02EP17

background_s02ep17.jpg
Tegnap este felvettünk a podcast legújabb (33.) epizódját!
A csapat végre több meccset is megtudott nyerni, és mint azóta kiderült, megtörtént az idei év első seprűzése is. Végig vettük az elmúlt hét mérkőzéseit, érdekességeit, statjait. Szóba került a Rizzo vs. Freeman párharc, ami kapcsán további érdekes statisztikákat is hoztunk.
Az aktuális fő témánk ezúttal a liga farmrendszerének, úgy nevezett "utánpótlás" ligáinak megszületése és alakulása volt, így természetesen nem maradhatott el a Yankees korábbi, illetve jelenlegi minor ligás csapatainak összegzése sem.
Az adás végén ezúttal is beszámoltunk fantasy csapataink helyzetéről.
Rizzo , Freeman csörte:
Jó szórakozást kívánunk hozzá! �
____________________________________________________
A podcast epizódjai elérhetőek az alábbi linkeken:
Apple Podcasts: https://apple.co/3wVorn9
Google Podcasts: https://bit.ly/3g10e8I
Pocket Casts: https://bit.ly/3a2xWXP

New York Yankees Hungary Podcast S02EP16

background_s02ep16.jpg

2021.04.26-án hétfő este felvettük a 32. epizódot!

A csapat formája továbbra is hagyott kívánnivalót maga után. Végig vettük a heti mérkőzéseket, aztán a fő témánk is ebbe az irányba mozdult el, hiszen végig vettünk a csapat történetéből több emlékezetesen rossz szezonkezdetet. Akadtak közük egészen érdekes végkimenetelű szezonok is.
Természetesen nem maradhattak el ezúttal sem a szokásos rovataink, melyekben a statisztikákat, érdekességeket és évfordulókat hoztunk el.
Az adás végén ezúttal is beszámoltunk fantasy csapataink helyzetéről

Anchor link a 32. részhez

Spotify link a 32. részhez

Youtube link a 32. részhez

____________________________________________________

A podcast epizódjai elérhetőek az alábbi linkeken:
Apple Podcasts: https://apple.co/3wVorn9
Google Podcasts: https://bit.ly/3g10e8I
Pocket Casts: https://bit.ly/3a2xWXP

New York Yankees Hungary Podcast S02EP15

31. rész

background_s02ep15-1.jpg

Vasárnap este felvettük a podcast legújabb, 31. részét!

Kitárgyaltuk a múlt hét mérkőzéseit, a rossz formát, valamint ezúttal is hoztunk történelmi évfordulókat, statisztikákat és érdekességeket.

Heti témánk:
A George Steinbrenner korszak óta a csapat játékosait és minden képviselőjét szigorú szabályok kötik megjelenésük kapcsán, ami érinti a haj-és arcszőrzet viseletet is. Ezeket a szabályokat veséztük ki, illetve megemlítettünk néhány renitens figurát is a csapat életéből akik szerettek szembe menni a Boss szabályaival.

Fantasy baseball:
Az epizód végén Bé és Én beszámoltunk legutóbbi hetünkről a fantasy ligából.

Anchor.fm link a 31. részhez. 

Spotify link a 31. részhez

YouTube link a 31. részhez

Pilot

Bevezető

Flashback

Anno mikor szeptemberben elkezdtük DS! barátommal a New York Yankees Hungary Podcast epizódjait felvenni, talán mi sem gondoltuk volna, hogy ez az egész eljut 30 részig és hogy több, mint fél évvel az első rész után is úgy gondolunk majd rá, hogy „A végtelenbe és tovább.” Pedig ez történik.

Nem kellett sokat várni arra, hogy kiegészüljünk Bé barátunkkal, aki a második rész alkalmával csatlakozott hozzánk. Béről tudni kell, hogy ő egymaga az MLB statisztikai gyűjteménye, míg DS! a Yankees történelmének és jelenének a nagy könyve!

8841190-1604259190040-379ec13d98507.jpg

Féléve hallgatom ennek a két embernek a hozzáértését és sztorijait a múltból, jelenből és az optimista előrelátásaikat. Amikor elindult az első felvétel akkor DS!-nek már volt egy hosszú évek óta meglévő blogja: a Jenkik Háza. Ahogy a név is mutatja ez maga a Yankees birodalom és legjobban az ő induláskori bemutatkozójával tudnám összefoglalni: „Üdvözöllek a házamban. A "házban, melyet DS! épített". Illetve épít is folyamatosan.” Bé csak később, idén márciusban csatlakozott a szakírók táborához, ugyanis ekkor indította el a Strikeout nevű blogját, mely arra hivatott, hogy azt a sok MLB-vel kapcsolatos gondolatot (és egyéb sok-sok extrát) ami a műsorhoz készül, azt megossza a nagyvilággal.

15972680_773596412792093_6014156705496102435_o.jpg

New York Yankees Hungary

Mindennek az alapja és a gyökere, melyből a podcast és a blogok indultak, az a New York Yankees Hungary. A rajongói oldal, ami az őszinte rajongásról és a csapat iránti szeretetről szól. Hobbiból, kedvtelésből egy olyan sportágban mely az átlag magyar számára meg nem értett, el nem fogadott: baseball. Noha én már nem szerkesztem az oldalt, azonban az ország TOP 5 Yankees rajongója közül 4 megállíthatatlanul szolgáltatja a minőségi meccselemzéseket, a napi híreket, aktuális helyezéseket és statisztikákat, egyszóval mindent, amit a csapatról tudni lehet és érdemes. Mindezt érthetően és természetesen magyarul.

ec387bb7-d550-452b-a914-37fc081544e4_l.jpg

Ki vagyok én?

Mindenkit megnyugtatok, hogy ez most nem egy hatalmas filozófiai és elképesztő mélységekbe merülő énkép bemutatása lesz. De, hogy miként kerültem ide és hogy mi a francot akarok ezen a platformon az már egy izgalmas kérdés.

Én vagyok a podcast harmadik láncszeme, aki a technikai supportot így a vágásokat, szerkesztéseket és a különböző felületeken való megjelenéseket szolgáltatja. Ha úgy tetszik én játszom az utánfutó szerepét, aki mindezeket szállítja a „minden” után és próbálja tartani a lépést az autóban ülőkkel. Noha az amerikai sportok iránti ámulatom és csodálatom egy soha el nem tűnő jelenség az életeben, az mindenesetre igaz, hogy ami a Yankees-t illeti én mindig is próbáltam a hallgatólagos oldalt képviselni jobban, még akkor is, ha ez a szeretet esetemben is már több, mint 20 éves. Hogy miért? Mert olyanok vannak körülöttem, akiket érdemes hallgatni a témában. Figyelni és csak tanulni.

fejlec.jpg

Catch!

Honnan a név?

Valami rövidet akartam, lényegre törőt és olyat, ami könnyen megragad az emberekben. Őszintén szólva hirtelen jött ötlet volt, de azt gondolom, hogy jól passzol minden általam képviselt értékhez.

Na de miről fog szólni?

Sok-sok éve gyűjtöm már magamba az élményeket a Yankees kapcsán, még több éve követem Amerika sportjait. Éppen ezért döntöttem most úgy, hogy érdemes ezeket kiadni és megosztani a magyar közönséggel. Kétségkívül a srácok inspiráltak arra, hogy most már minden podcast résztvevőnek legyen egy saját felülete. De mégis miért és minek, ha már nekik is van? Korábban már bemutattam, hogy az ő felületeik miről szólnak. Velük szemben az én kis birodalmam abban fog különbözni, hogy kiterjesztem más egyéb rajongásaimra is. Így ami a baseball-t illeti a Yanks mellett szerepet fog kapni a Cubs és maga az MLB is, valamint átevezünk a tojáslabdák világába is, ahol hőn szeretett NFL csapatom, szívem egyik pitvara, a Packers lesz a főfogás! Amiről még mindenképpen igyekszek nektek beszámolni az a fantasy bajnokságok világa, központban a saját csapatommal, a South Country Racoons-szal. Végül pedig a már sokat emlegetett podcast is helyet kap természetesen a kínálatban.

 

A sztorik mennyisége szinte végtelen, a lelkesedés az említett témakörökben pedig évtizedek óta töretlen. Tarts velem, ígérem nem bánod meg!

süti beállítások módosítása